петък, 8 декември 2017 г.

ЕРУСАЛИМ – ОМАЙНАТА ЧАША



Захария 12:1 Господното слово наложено на мене за Израиля: - Така казва Господ, Който простря небето, И основа земята, И образува в човека духа му:
2 Ето, Аз правя Ерусалим омайна чаша На всичките околни племена; И това ще бъде и за Юда В обсадата против Ерусалим. 
Ерусалим е избраният град на Бога. Това е причината противниците на Бога да се стремят да го владеят. Но в ОНЯ ДЕН Ерусалим ще е на юдеите. 
Ерусалим е свят и важен за три религии – за юдеи, за християни и за мюсюлмани. Но нито за християните, нито за мюсюлманите не е толкова важен, колкото за юдеите и за народа на Израил. 
Християните знаят, че поклонението не е на физическо място, а в Дух и Истина.
В корана Ерусалим не е споменат нито веднъж. Ерусалим, сам по себе си не е никак важен за мюсюлманите. Те го искат, защото не искат да бъде на Израел. Просто отказват да признаят Израел и владеенето на Ерусалим е за тях символ на победа над евреите. Всички останали доводи, които изтъкват са "Мижи да те лажем!", както казва една българска поговорка.

Погледнато в духовен план, сатана иска да владее от Ерусалим, защото мечтата му е да се прави на Бог. Ето за това е цялото омайване около Ерусалим.

Дали решението на президента на САЩ да признае Ерусалим за столица на Израел ще задейства изпълнението на пророчествата за края на последните дни?
Възможно е.
Във всеки случай, това, че Ерусалим не беше столица на Израел последните години си беше чиста несправедливост.
Ерусалим принадлежи на Бог. На Бога на евреите, ако трябва да сме точни. На същия Бог се покланяме и ние. 
Евреите са Негови деца по рождение, ние, християните сме Негови деца по духовно рождение.
Ние сме тези, които се присъединяваме към Божия народ и които Господ Исус направи с тях един нов човек. (Ефесяни 2:11-22)

ОНЯ ДЕН, вероятно наближава, но има още много неща да се случат до тогава.
В Израел трябва да се съберат не половината, както е сега, а всички евреи, разпръснати по света. И чак тогава Бог ще изпълни обещанието си да отвори очите на хората Си и те да разпознаят своя Месия. Но това би означавало, че времето на езичниците вече ще се е свършило и тяхното число ще се е изпълнило.
И за двете неща е необходимо повече време. Църквата в момента е отстъпническа в огромната си част и освен това, дори и такава се топи драстично.
Добрата новина е, че Бог никога не унищожава нещо гнило изцяло, докато не се е появило нещо здраво, което да го замени. Бог подготвя истинската Си Невяста. Тя е все още малка и плаха, но расте. 
Ето такива неща очакваме да се случат до ОНЯ ДЕН.


3 В оня ден ще направя Ерусалим Утегчителен камък на всичките племена; Всички, които се натоварят с него, ще се смажат; И против него ще се съберат всичките народи на света.
4 В оня ден, казва Господ, Ще поразя всеки кон с ужас, И ездача му с изумление; А като отворя очите Си над Юдовия дом, Ще поразя със слепота всеки кон на племената.
5 И Юдовите началници ще рекат в сърцето си: Ерусалимските жители са моя подпорка Чрез Господа на Силите, техния Бог.
6 В оня ден ще направя Юдовите началници Като жарник с огън между дърва, И като запален факел всред снопове; Те ще погълнат всичките околни племена Отдясно и отляво,

И Ерусалим пак ще се насели на своето си място, В Ерусалим.
Бог пази заветите Си. Предстои да видим края на изпълнението на завета с Давид.

7 И Господ ще избави първо Юдовите шатри, За да не се възвеличи над Юда славата на Давидовия дом И славата на ерусалимските жители.
8 В оня ден Господ ще защити ерусалимските жители; Слабият между тях в оня ден ще бъде като Давида, И Давидовият дом като Бога, Като ангел Господен пред тях.
9 В оня ден Ще потърся да изтребя всичките народи, Които идат против Ерусалим;
 И ето как ще стане покаянието и спасението на един цял народ изведнъж:

10 А на Давидовия дом И на ерусалимските жители Ще излея дух на благодат и на моление; И те ще погледнат на Мене, Когото прободоха; И ще плачат за Него Както плаче някой за едничкия си син, И ще скърбят горчиво за Него Както скърби някой за първородния си.
11 В оня ден ще има голямо жалеене в Ерусалим, Като жалеенето при Ададримон в полето Магедон.
12 Земята ще жалее, Всяко домочадие насаме: Домочадието на Давидовия дом насаме, И жените им насаме; Домочадието на Натановия дом насаме, И жените им насаме;
13 Домочадието на Левиевия дом насаме, И жените им насаме; Домочадието на Семея насаме, И жените им насаме;
14 Всичките останали домочадия, Всяко домочадие насаме, И жените им насаме.


Първите християни са евреи и последните християни също ще са евреи, "...защото спасението е от юдеите." Колкото и неудобно да звучи а нечии уши това. Това е, което казват и Захария и Павел.
Римляни 11:  
 25 Защото, братя, за да не се мислите за мъдри, искам да знаете тая тайна, че частично закоравяване сполетя Израиля, само докато влезе пълното число на езичниците.
26 И така целият Израил ще се спаси, както е писано: - "Избавител ще дойде от Сион; Той ще отвърне нечестията от Якова;
27 И ето завета от Мене към тях: Когато отнема греховете им".
И така, Ерусалим е на Бога и евреите са Неговия народ.
Нека сме внимателни чия страна вземаме, защото, който застане против Бога, съдбата му е гибел. Не вземайте страната на антихрист, дори това да означава някакъв временен мир. Този мир е измамен и така или иначе ще бъде погазен от Антихрист.
Няма да има истински мир, докато не дойде да владее Князът на мира.

Ако не знаете какво да мислите и какво да кажете, ако сте объркани, просто се молете.

Псалми 122:6
Молитствувайте за мира на Ерусалим; Нека благоденствуват ония, които те обичат!

Няма коментари:

Публикуване на коментар