сряда, 6 ноември 2013 г.

ОТКРОВЕНИЕ ЗА ПЯСЪКА И СКАЛАТА (допълнено)





Исая 28:10
"Защото дава заповед след заповед, Заповед, след заповед, Правило след правило, правило след правило, Тук малко, там малко."
Ако системата ни от вярвания е сума от прихванати през годините от различни книги и проповедници доктрини, различни правила, принципи и закони, ще ни е много трудно да действаме според тях. Трудно е да изберем приоритетната доктрина, а и много често, без да се задълбочаваме много,  приемаме абсолютно противоположни доктрини да съжителстват в умовете ни. Грешното разбиране на един аспект от Божията същност, води до грешно разбиране и на други, води до объркване, до противоречия и в крайна сметка християнският ни живот става объркан, непоследователен и безплоден. С това идват съмненията и неспособността ни да изпълняваме думите на нашия Учител Исус Христос. Ето в такива случаи сме построили дома си на пясък – много на брой, малки доктринки, които рядко се слепват една с друга и дори да се слепят, най-много да станат буци пясък.

За съжаление, това е действителността, в условията на съвременното фалшификатно християнство. Въпреки предупрежденията в Словото за измамната същност на противника, много скъпи души с глад и жажда поглъщат всичко, с етикет "Християнско". По-голямата част от "християнската" информация, която достига до нас е примесена със змийска отрова; предъвкана и изплюта от псевдо-проповедници; или най-малкото примесена с много шум от светски мирогледи.


"Господните думи са чисти думи, Като сребро претопено в пещ от пръст Пречистено седем пъти." Псалми 12:6
„Твоето Слово е добре пречистено, Затова слугата Ти го обича.” Псалми 119:140
Но ако сме изпитвали, сверявали, това, което е достигало до нас със Словото и ако ние, самите сме отделяли време да изучаваме Писанията, заедно с Автора, има голяма вероятност да успеем да хванем Духа на Писанията, "защото буквата убива, а духът оживотворява." Тогава Святият Дух с огнения си Дъх пречиства доктрините и ги превръща от пясък и каменни късчета в гранитна скала. Нищо не устоява на Неговия огън – което трябва да изгори, гори, което трябва да се стопи – стапя се.  Ето на тази скала, вече можем да си построим къщата, пък нека идват бурите! Тогава Основата на вярата ни е Исус Христос -- канарата. Защото цялото Писание говори за Него, сочи към Него, прославя Него. Той е Словото, което стана плът и в Него ще се "събере всичко небесно и земно, когато се изпълнят времената".


„И тъй, всеки, който чуе тия Мои думи и ги изпълнява, ще се оприличи на разумен човек, който е построил къщата си на канара; и заваля дъждът, придойдоха реките, духнаха ветровете, и устремиха се върху тая къща; но тя не падна, защото бе основана на канара. И всеки, който чуе тези Мои думи и не ги изпълнява, ще се оприличи на неразумен човек, който построи къщата си на пясък; и заваля дъждът, придойдоха реките и духнаха ветровете, и устремиха се върху тая къща; и тя падна, и падането й бе голямо.” Матей 7:24-27

Не вярвайте на учения, които подценяват, или не говорят за Исус Христос и Неговото спасително дело. Не вярвайте на учения, които подронват авторитета на Божието Слово, не вярвайте на учения, които ви представят един захаросан, инфантилен, сервилен бог. Спрете да ги слушате, да ги четете. Те не са християнски, Духът зад тях е на антихрист. Хранете се със Словото, наслаждавайте се в Него, обитавайте в Него, търсете Лицето Му, присъствието Му, търсете Го, като скрито съкровище. Бог копнее да се разкрие на всяко едно от децата Си лично. Не пропускайте тази невероятна възможност и привилегия самият Бог да пише на сърцата ви, да полага закона Си в ума ви:

"Защото, ето заветът, който ще направя с Израилевия дом След ония дни, казва Господ: Ще положа законите Си в ума им И ще ги напиша в сърцата им; Аз ще бъда техен Бог, И те ще бъдат мои люде; И няма вече да учат всеки съгражданина си И всеки брата си, като му казват: Познай Господа; Защото всички ще Ме познават, От малък до голям между тях." Евреи 8:10,11

Тази възможност е дадена на ВСИЧКИ, от малък, до голям. Не вярвайте, че някой държи монопола в разбирането на Божието Слово, че само на единици е дадено да разбират и да поучават. Завесата се разцепи отгоре до долу. ВСИЧКИ имаме достъп до най-Святото място -- до престола на милостта, до Божието присъствие. Това е вечен Живот -- да Го познаваме лично. И което е по-важно -- Той да познава нас. Да сме от Неговите, които чуваме гласа на Добрия Си Пастир и да Го следваме навсякъде, каквото и да ни струва.

Няма коментари:

Публикуване на коментар