събота, 27 януари 2018 г.

ВЪЛЦИТЕ В ОВЧИ КОЖИ




Обхваща ме негодувание, когато видя как сатана трови Тялото Христово отвътре с лъжеучения от вълци в овчи кожи.

КАК ДА ГИ РАЗПОЗНАЕМ

Тук ще се спра само на два основни белега, по които можем веднага да разпознаем дали сме в кошарата при Добрия Пастир, или сме в кланицата на "крадеца, който идва само да открадне, да заколи и да погуби".

Един от сигурните белези, по които можете да разпознаете лъжеучителите е по това, какво евангелие проповядват.
Кое е истинското Евангелие? То е в Словото:
1. Коринтяни 15:
1 Още, братя, напомням ви благовестието, което ви проповядвах, което и приехте, в което и стоите,
2 чрез което се и спасявате, ако го държите според както съм ви го благовестил, - освен ако сте напразно повярвали.
3 Защото първо ви предадох онова, което и приех, че Христос умря за греховете ни според писанията;
4 че бе погребан; че биде възкресен на третия ден според писанията;
Това не е цялото Евангелие. Цялото е в Писанията и според Писанията. Това е само припомяне на основните опорни точки на Истинското Евангелие.

Истинското Евангелие е за кръста, покаянието, умирането за себето, възкресението, носенето на кръста, устояването в посвещението,

Чрез другото евангелие, за което апостол Павел ни предупреждава в Галатяни 1 и във 2 Коринтяни 11, лъжеучителите ви водят в омагьосания свят на "Аз, Мене, Моето".


Лъжеучителите ще ви кажат това, което искате да чуете, това, което гали и почесва ушите ви. Ще ви изкушат със същите неща, които искат и неспасените, неновородени души и това е щастие, благоденствие, здраве, удоволствие сега, в света, всичко, но не и Бог...
Според тях, Бог е този, който иска тези неща за вас и съществува, за да ви ги осигури...
Те отместват фокуса на вярващите от Исус Христос и го поставят на себето, на индивида.
Точно обратното на "Който намери живота си, ще го изгуби; и който изгуби живота си, заради Мене, ще го намери."
Те искат да намерите СВОЯ живот в света и да изгубите истинския си живот в Христос.
"...Но...нима Бог не иска да сме здрави и щастливи?" – бихте попитали вие.
Да, разбира се, че иска! Но това никога не е била целта Му за нас, а само следствие от това, да търсим ПЪРВО Божието Царство и Неговата правда.
Ако основният ни мотив да следваме Христос е да сме здрави и щастливи, това означава, че ние изобщо не сме станали Христови. Святият Дух никога не ни е преобразявал и ние сме в пълно неведение за това КОЙ е БОГ и какво е направил за нас.
Разбирате ли, в Божието Царство да следваме Христос е целта, а снабдяването на потребностите ни е следствие. (Матей 6:24-34)
В лъжеученията, това е точно обратното – снабдяването на потребностите ни е целта, а Бог не е нищо повече от средството за това...

Друг съществен белег – лъжеучителите НИКОГА не проповядват за Тялото Христово. Те се съсредоточват върху желанията на индивида – неговите нужди, потребности, пожелания...
Дали е случайно, че от 18 изброени гряха, за които апостол Павел ни предупреждава за последните дни във 2 Тимотей 3, на първо място е грехът на себелюбието?
Четем, оглеждаме се и виждаме, че това е факт. Не само в света, но и в Църквата...

"Дечица, пазете себе си от идоли!", предупреждава Йоан.
Всяко нещо, дори добро, на пръв поглед, може да ни стане идол, ако не държим главата Христос, "от Когото цялото тяло, снабдявано и сплотено чрез ставите и жилите си, расте с нарастване, дадено от Бога."

Всеки е толкова обсебен от себе си, че концепцията за цяло, за жив организъм, за Тяло, за семейство, за общност, за един храм ... е станала абсолютно чужда за съзнанието на много хора, наричащи се "християни".
И това е особено вярно точно за мега църквите...
И точно те са големите кланици на Крадеца.

Моля ви, нека сравняваме това, което ни проповядват с Христовото учение, за да не бъдем лесно завличани от всеки вятър...

Няма коментари:

Публикуване на коментар