понеделник, 5 май 2014 г.

ПРОБЛЕМ, РЕАКЦИЯ, РЕШЕНИЕ – допълнена




Не, това не е Алекс Джоунс.
(Алекс Джоунс е американски журналист, привърженик и популяризатор на конспиративни теории. Един от документалните му филми се казва "Проблем, реакция, решение". В него Джоунс разкрива манипулационната практика да се популяризират изкуствено създадени проблеми, посредством медиите, пак чрез тях да се натрапи на обществото "правилното" решение на тези проблеми и после същите, които са създали проблемите, да се изтъкнат, като герои, като ги разрешат. Обикновено, чрез тази процедура манипулаторите се отървават от своите противници и разрешават собствените си проблеми за своя изгода и в ущърб на обществото.)

Но което се случва в манипулираното светско общество, същото се наблюдава и в Църковното.
За никого не е тайна вече, че дяволът от столетия, почти от началото действа чрез вътрешни агенти в Църквата, лансирайки лъжите си за истини, като ги облича в Библейски изречения, както облича слугите си в овчи кожи.




2 Коринтяни 11:
14 И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел;
15 тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им.

Как се прилага този подход сред вярващите?

ПРОБЛЕМ

Първо, дяволът знае много добре кои са основните нужди на всеки човек, та точно чрез тях той използва да съблазнява и подлъгва хората. Знае, че фокусирането на тези нужди поражда проблеми и конфликти между тях.

Яков 4:2 
"Пожелавате, но нямате; ревнувате и завиждате, но не можете да получите; карате се и се биете; но нямате, защото не просите.  

Ето така, дяволът и неговите служители ти обръщат погледа, фокуса в грешна посока – към светски, плътски и материални неща, които са предмети на ревнуване и завист, а не към Бога, който призовава да възложим всичките си грижи, тревоги и бремена на Него и да гледаме към НЕГО!
И са много ефективни в това обръщане на фокуса, особено сред нуждаещите се вярващи, тези, които живеят в оскъдица, бедност, в нужда, от каквото и да било естество, в болест. Такива хора, дори да уповават на Бога, поглъщат жадно всяко слово, което чуят, че е привидно отправено към решаване на проблемите им, особено ако е облечено в малко откъснати от Словото стихове, без да изпитат истинността на посланието. Желанието да бъде решен проблемът им замъглява тяхното разпознаване.
Те са много ефективни и при вярващите, които гледат богатствата на нечестивите и ги пожелават.
Също и сред тези, които гледат блясъка на света и го пожелават.
Изобщо, всичко това, обобщено от Йоан е "похотта на плътта, пожеланието на очите и тщеславието на света."
А всъщост, Бог иска от нас да се фокусираме на Него, а Той знае за нашите нужди, още преди да сме си отворили устата да поискаме:
Матей 6:8
И тъй, не бъдете като тях; защото Отец ви знае от що се нуждаете преди вие да Му искате.
Затова, много старателно служителите на сатана избягват да цитират




Яков 4:3"Просите и не получавате, защото зле просите, за да иждивявате в сластите си."


Защото този стих би накарал хората да се замислят къде, всъщност е сърцето им?

РЕАКЦИЯ

Второ, знае, че ако Божиите хора имат съзнанието истинските причини за проблемите си,  каузата му е изгубена. Затова, той измисля и популяризира фалшиви причини за техните проблеми – причини, които не са в Словото:
- Нямате вяра;
- Не вярвате правилно;
- Нямате позитивно мислене;
- Нямате позитивно говорене;
- Не изповядате достатъчно много пъти определени фрази;
- Не казвате правилните думи;
- Не вярвате в силата на вярата;
- Не вярвате в силата на думите;
В по-прикритите форми на овчи ферми, стопанисвани от вълци:
- Не се молите
- Не знаете Божиите обещания и не ги изповядвате;;
- Не знаете позицията си, статуса си и не го изповядвате;

Понякога включва и истински причини, но много внимателно. Например: Цитира кои сме в Христос, изтъква НАШАТА позиция, нашето място и статус, напомпва егото ни, но но не казва, че това място е само за тези, които са в Христос, които са Негови, Негова собственост. Не казва, че има условия, цена, да си Христов последовател. Тоест, казва само част от истината. То иначе няма как да и измама. Никой няма да повярва на откровена лъжа.

РЕШЕНИЕ

Така хората заживяват в една илюзия, първо, че са на правилния път, в правилната посока.
И второ, че условията за привилегированата им позиция пред Бога не са да умрат за себе си, да се отрекат от себе си, да вдигнат и носят кръста си всеки ден, следвайки Исус, както лично Той им каза,
а се подлъгват, че условията са, да се самоубедят, че са в тази позиция, повтаряйки като заклинание "Бог ме обича" до припадък, или "Aз съм победител в Христос", "Аз мога всичко, чрез Христос", Аз съм Божие дете!"

Забелязвате ли магьосническия подход?

В овчите ферми, собственост на вълци, вие няма да чуете истинското, кърваво, страшно, жертвено Евангелие. О, ще чуете да ви споменат, че Исус умря на кръста, НО, само за да може на вас да ви е добре, да имате "изобилен живот", да имате успех, да сте здрави, да сте щастливи, да имате радост в собствения си живот, на който ВИЕ трябва да сте ГОСПОДАРИ, ако спазвате техните инструкциите, а не на Бог...
Те ви карат да вярвате в един бог, който ви е СРЕДСТВО за постигане на ВАШИТЕ цели.

Какво казва Словото за тези, които проповядват ДРУГ Исус и ДРУГО Евангелие?

АНАТЕМА!

КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ ЛЪЖИТЕ?

Ето това е един основен критерий да разпознаете тези ферми, в които дяволът, чрез замаскираните си вълци събира души за заколение, сред розовите облаци на опиума на земното щастие...

Централното послание е ЩАСТИЕТО НА ЧОВЕКА, на ИНДИВИДА!

Забелязали ли сте, че никога не говорят за единство, за тяло, за общност?
Защо?
Защото целта им е да гъделичкат ЕГОТО. Къде индивидът е най-сам и най-безпомощен? Сред най-много други ИНДИВИДИ, които са заинтересовани само за ИНДИВИДУАЛНОТО си щастие...

Там проповядват техните принципи, методи, правила, доктрини, философии, които подкрепят с малко и откъснати от контекста, понякога орязани и видоизменени стихове от Библията.

КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ ИСТИНСКИТЕ КОШАРИ?

Там централното послание е БОГ –  ИСУС ХРИСТОС, КРЪСТЪТ, ПОКАЯНИЕТО, ИСТИНСКОТО ЕВАНГЕЛИЕ!
Там проповядват БОЖИЕТО СЛОВО,  такова, каквото е. Извличат БОЖИИТЕ ПОСЛАНИЯ от Словото,.
Там те учат на покорство към Бога и Словото Му, насърчават те да престояваш в Божието присъствие в изучаване на Писанията и в молитва. Грижат се за агънцата, търсят изгубените, превързват ранените, обичат...

Скъпоценни, хора, които се наричате с името на Бога, моля ви, погледнете в какво църковно общество сте – в кошарата на Христос, истинския Пастир ли сте, или сте в овча ферма на вълци, където стадото е обречено на клане!

Не се доверявате сляпо на лидери, които ви говорят само неща, от които се чувствате добре, сравнявайте, като беряните всичко, което чуете със Словото. Четете и изучавайте Словото. Ако нямате време, намерете време за това! Вземете си аудио Библия и слушайте, докато отивате на работа, докато шетате у дома, докато вършите нещо рутинно. Вярата идва от слушане, а слушането от Божието Слово.

Не си мислете, че вече знаете всичко написано там. До края на живота си, по 12 часа на ден да четем, пак ще намираме нови неща, които не сме знаели, а са били там през цялото време.

Господи, моля Те, обърни ни отново към Тебе, помогни ни да осъзнаем, когато не сме в Твоята кошара и ни помогни да излезем от там колкото може по-скоро, за да влезем в кошарата на Истинския, Добър Пастир Исус Христос. Помогни ни да променим ума си, за да стане подобен на Христовия, така че да не питаме какво добро ще има за нас, ако Те следваме, а да търсим лицето Ти и да питаме какво искаш от нас да сторим в покорство към Тебе, защото искаме да вършим Твоята воля.


Няма коментари:

Публикуване на коментар