вторник, 13 октомври 2015 г.

КОЙ УБИ ИСУС?



Не мога да разбера, коя Библия четат "християни". които твърдят, че евреите убили Исус Христос.

Защо дойде Исус на земята? Защо беше изпратен? Защо трябваше да се въплъти в човешко същество? Защо трябваше да пострада и да умре? Какво се случи на кръста – трагедия, или триумф?


Трагедия, или триумф?


Ако християните не знаят отговорите на тези въпроси, те не са НИКАКВИ християни!

Ако сте истински християни, ще знаете, че причината Исус да умре на кръста ... СМЕ ВСИЧКИ НИЕ – ХОРАТА! Цялото човечество!
С нашия бунт срещу Бога, с нашите грехове и престъпления, с нашето непокорство и непочитане на БОГА.






Исая 53:4 Той наистина ПОНЕСЕ ПЕЧАЛТА НИ, И със СКЪРБИТЕ НИ СЕ НАТОВАРИ; А ние Го счетохме за ударен, Поразен от Бога, и наскърбен. 5 Но Той биде наранен ПОРАДИ НАШИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, Бит биде ПОРАДИ НАШТЕ БЕЗЗАКОНИЯ; НА НЕГО дойде НАКАЗНИЕТО докарващо нашия мир, И с Неговите рани ние се изцелихме. 6 Всички ние се заблудихме както овце, Отбихме се всеки в своя път; И ГОСПОД ВЪЗЛОЖИ НА НЕГО БЕЗЗАКОНИЕТО НА ВСИЧКИ НИ.

И това беше Божият план за НАШЕТО спасение, който сам Бог състави и изпълни!
Деяния 4:
27 Защото наистина и Ирод и Понтийски Пилат, с езичниците и Израилевите люде, се събраха в тоя град против Твоя свет Служител Исуса, Когото си помазал,
28 за да извършат всичко що Твоята ръка и Твоята воля са определили да стане.


Кой уби Исус на кръста?
10 Но ГОСПОД БЛАГОВОЛИ той да бъде бит, предаде Го на печал; Когато направиш ДУШАТА МУ ПРИНОС ЗА ГРЯХ, Ще види потомството, ще продължи дните Си, И ТОВА, в което ГОСПОД БЛАГОВОЛИ, ЩЕ УСПЕЕ в ръката Му.

Когато Авраам вдигна ръката си с ножа над Исаак, Бог го спря.
Но на Голгота, БОГ ОТЕЦ САМ вдигна ръката Си над Своя единороден възлюбен Син и НЕ СПРЯ. Божият Агнец, Който понесе греха на света беше заклан, заради НАС.

Исая 59:16Видя, че нямаше човек, И почуди се, че нямаше посредник; Затова Неговата мишца издействува за него спасение, И правдата Му го подкрепи.
Исая 63:5
Аз разгледах, но нямаше кой да помага, И зачудих се, че нямаше кой да подкрепя; Затова, Моята мишца Ми изработи спасение, И Моята ярост, тя Ме подкрепи.

Защо Бог закорави евреите?

Ако трябва да мразим някого за смъртта на Исус, то това е нашето старо, грешно естетсво. Не евреите! Бог нарочно заслепи очите им, запуши ушите им и закорави сърцата им, за да се изпълни ВСИЧКО, което беше казл, чрез пророците, точно така, както го беше решил:

Исая 6:10
НАПРАВИ да затлъстее сърцето на тия люде, И НАПРАВИ да натегнат ушите им, и ЗАТВОРИ очите им, Да не би да гледат с очите си, и да слушат с ушите си, И да разберат със сърцето си, и да се обърнат та се изцелят.

Закоравяването им беше наказание за техните предишни престъпления и средство Бог да изпълни плана Си – СПАСЕНИЕТО НА НАС, ЕЗИЧНИЦИТЕ:


Римляни 11:25 Защото, братя, за да не се мислите за мъдри, искам да знаете тая тайна, че ЧАСТИЧНО ЗАКОРАВЯВАНЕ сполетя Израиля, само ДОКАТО влезе ПЪЛНОТО ЧИСЛО на езичниците.

Да мразим евреите, защото Бог ги е закоравил, докато спасява НАС е наглост, нсъгласие с Божията воля и груба неблагодарност.

Бог, още в началото на историята на Израи ги държа 430 години в робство, докато търпеше беззаконията на езичниците и едва когато тези беззакония стигнаха върха си, едва тогава изведе народа Си от Египет. Остави Своя народ да страда, докато търпеше беззаконните народи:
Битие 15:16 А в четвъртия род потомците ти ще се върнат тука; защото беззаконието на аморейците не е още стигнало до върха си.

Така и сега, Бог оставя народа Си в тъмнина и закоравяване, защото търпи беззаконията на света и ще ги изведе на светло, ще отвори очите им, едва накрая, (Захария 12) точно преди да излее последната порция гняв и наказание над земните жители и да установи Царството на Христос на земята. Царството, в което милиони възкресени светии ще царуват с Него:
Римляни 11:12 А, ако тяхното ОТКЛОНЕНИЕ значи БОГАТСТВО ЗА СВЕТА и тяхното ОТПАДАНЕ - БОГАТСТВО ЗА ЕЗИЧНИЦИТЕ, колко повече тяхното пълно възстановяване!
...
15 Защото, ако тяхното ОТХВЪРЛЯНЕ значи ПРИМИРЕНИЕ НА СВЕТА, какво ще бъде приемането им, ако не ОЖИВЯВАНЕ ОТ МЪРТВИТЕ?

Ако светът е сляп за Божиите намерения, за Неговата Воля, ако за тях тази тайна е забулена, то на нас, Бог ни я е открил – Тайната на Божията Воля. (Ефесяни 1) Открит ни е и планът за осъществяването ѝ, защото ние сме участници в него.
Със сигурност, ако бяхме на мястото на Бог, нямаше да сме в състояние да измислим толкова съвършен план. Още по-малко имаме право да Го съветваме какво и как да извърши.
Но ако се противопоставяме на плана Му, не вършим Божията Воля и няма да влезем в Небесното Царство, колкото и да сме викали: "Господи, Господи". (Матей 7:21)

...33 О колко дълбоко е богатството на премъдростта и знанието на Бога! Колко са непостижими Неговите съдби, и неизследими пътищата му! 34 Защото, "Кой е познал ума на Господа, Или, кой Му е бил съветник?" 35 или, "Кой от по-напред Му е дал нещо, Та да му се отплати?" 36 Защото всичко е от Него, чрез Него и за Него. Нему да бъде слава до векове. Амин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар