събота, 19 март 2016 г.

МЪДРИ ЛИ СМЕ?

Като видя реклама на някакъв продукт, който може да ми бъде полезен, първото нещо, което правя е да отворя няколко форума, за да видя отзиви за него. Ако са отрицателни, не го купувам. Ако има положителни и отрицателни отзиви, опитвам се да отсея рекламиращите продукта от действително опиталите го и останали доволни от него. Опитвам се също така да отсея и мненията на потребителите с различен от моя проблем, защото ако за нещо действа, за моята нужда, може и да не действа. Ако преобладават положителните отзиви, може да се реша да си го поръчам.


Предполагам, че повечето от нас процедираме по същия начин, особено ако става въпрос за нещо скъпо.


Точно затова недоумявам, колко лесно мои скъпи сестри братя се доверяват на всякакви проповедници, които рекламират решения на какви ли не проблеми, без да са разучили за какво става въпрос, без да са попитали хора, които са "ползвали" продуктите им дали са доволни, да не говорим за съпоставяне на "продукта" с Божието Слово.


Може да засегна сега някой фен на подобни проповедници, но това, което рекламират определени "уважавани Божии служители" прилича точно на търговски продукт.


Натъкнах се на един такъв продукт от "уважаван Божи служител", изнесен на "пазара" още в средата на 2013-та и наскоро промотиран отново от негови последователи.
За 3 години без 3 месеца няма НИТО ЕДНО свидетелство, че продуктът е дал положителен резултат. Има изобилие от лайкове, от аминкания, от "Бога да те благослови, пасторе!"
но НИТО ЕДНО свидетелство, че рекламираното лекарство за този проблем е подействало при някого.


Но хората продължават да го "купуват" (да му вярват).


Няма да се спирам на многобройните грешки в продукта, както и на това, че продуктът сам по себе си е грешка – той просто не е Библейското решение на този проблем. Но е окичен с Библейски стихове, откъснати от контекста, за да му се придаде християнски търговски вид.


Скъпи сестрички и братя, в Божието Слово има ясно обещание за тези, на които им липсва мъдрост:
Яков 1:5
Но ако някому от вас не достига мъдрост, нека иска от Бога, Който дава на всички щедро без да укорява, и ще му се даде.




Ако сте готови да изповядвате задължително на глас и с увереност, според указанията на продавача, 14-15 стиха от Библията за да ви се реши проблема, няма да ви навреди да се помолите преди това за мъдрост, според обещаното в Яков 1:5 – Бог ще ви даде мъдрост щедро, без да укорява!

Знам, че има вярващи хора с безброй и тежки проблеми. Самата аз съм преминала през какви ли не изпитания за 22 години. Но това, в което мога със сигурност да ви уверя е, че НИКОГА не се е решавал проблем в живота ми, когато съм се фокусирала на проблема и на молитва да бъде решен той.


И ВИНАГИ решението на проблема е идвало, когато съм задълбочавала отношението си с ЕДИНСТВЕНИЯ, в Когото са събрани решенията на ВСИЧКИ проблеми, в Когото е пълнотата, изпълваща всичко във всичко, в Когото ВСИЧКИ ОБЕЩАНИЯ са да и амин, колкото и много да са те – моя Господ Исус Христос.


И така, решението на който и да е проблем, НЕ Е
НИТО във ВЯРАТА, макар че е необходимо да вярваш;
НИТО в МОЛИТВАТА, макар че без молитва не става;
НИТО в ИЗПОВЕДТА, макар че има сила в Божието Слово!


Решението е в самия Господ Исус Христос – ако насочиш поглед, стъпка, внимание, към Него, ако потънеш в Него, светлината Му така ще освети изстрадалата ти душа, че огромните ти нерешими проблеми ще избледнеят и изчезнат. Нищо друго няма да има значение за тебе, всичко, което си придобил и спечелил, ще счетеш за загуба, заради това превъзходно нещо – познаването на Господ Исус Христос, Когото ще можеш да наречеш СВОЙ. И всичко ще счетеш за измет, само Христос да придобиеш, защото ще схванеш, че имаш ли Него, нищо друго не е от значение. Поне не от същото значение, което преди си му придавал...
Тогава ще искаш да познаваш повече и повече Исус, НЕ за да ти реши проблемите, а заради Самия Него.


Господи, моля Те, помогни ни да различаваме амбулантните търговци, които ни предлагат многобройни "лекарства"  с Библейски етикетчета за всякакви проблеми и да се научим, че Твоята воля за нас НЕ Е да ни решаваш проблемите, а да сме средство, което Ти Си избрал да употребиш за решаване на основния проблем на света – бунта срещу Тебе. (Ефесяни 1)
А решаването на проблемите ни е просто и естествено СЛЕДСТВИЕ от това, да търсим ПЪРВО Твоето Царство, Твоята правда и Твоята воля – ОТ ТОВА ДА СЛЕДВАМЕ ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС.





Няма коментари:

Публикуване на коментар