вторник, 29 март 2016 г.

ЯДОСАН ЛИ Е БОГ?







Ядосаната от тази "проповед" на моята "приятелка" Джойс Майер съм АЗ. Само за по-малко от минута, още в началото успя да изръси ТРИ мазни, гадни лъжи, които директно противоречат на Божието Слово.
Толерантност???
Никаква толерантност вече! Няма време! Влакът връхлита с пълна скорост, а хиляди хора спокойно седят и си почиват на релсите, очаквайки друг влак, на другия колковоз, луксозен, красив, с всички удобства да ги закара на едно хубаво място, при един красив, опитомен, услужлив и ... НАПЪЛНО ИЗМИСЛЕН бог, плод на тяхното въображение.
И изобщо не виждат идващия гняв!
Ще изобличавам ясно и направо всичко, което се противопоставя на Истината от Бога, изявена в Божието Слово! (2 Тимотей 4:2; Тит 2:15)




ХРИСТИЯНСТВОТО НЕ Е ТОЛЕРАНТНО! Няма много пътища, които водят до Бога! Няма друго Божие Слово, освен Библията!


Има само ЕДИН ПЪТ към Бога и Той е ИСУС ХРИСТОС! Има само ЕДНА ИСТИНА и тя е ИСУС ХРИСТОС! Има само ЕДИН истински ЖИВОТ и Той е ИСУС ХРИСТОС!!!
Всичко друго, което се противопоставя на Исус Христос е лъжа и измама от дълбините на пъкъла.

И така, лъжите на Джойс Майер в това видео:

Лъжа №1 –

"Грехът не е най-големият проблем, който имаме. Най-големият проблем, който имаме е неверието." (2:31-33 и 2:39-2:44 – това е моментът от "проповедта", в който е изречена тази лъжа)

Хмммм~~~~~~~~
Интересно, тогава ЗАЩО??? в Словото се говори за грях на 498 места, а за неверие САМО на 12????


ЗАЩО Господ Исус трябваше да слезе на земята, да страда и да умре на кръста?
За да ни изкупи от неверието ни??? или от ГРЕХА???
Римляни 8:3
Понеже това, което бе невъзможно за закона, поради туй, че бе ослабнал чрез плътта, Бог го извърши като ИЗПРАТИ СИНА СИ в плът подобна на греховната плът и В ЖЕРТВА ЗА ГРЯХ, и ОСЪДИ ГРЕХА В ПЛЪТТА,


И защо Исус беше наранен, защо върху Него дойде наказание?
Заради нашите престъпления и за да ни примири с Отец! (Исая 53:5)


"Но – ще кажете вие – тя, може би говори за грешниците сред за вярващите."


Още по-зле!
Евреи 6:4 Защото за тия, които веднъж СА БИЛИ ПРОСВЕТЕНИ, и са ВКУСИЛИ ОТ НЕБЕСНИЯ ДАР, и са станали ПРИЧАСТНИЦИ НА СВЕТИЯ ДУХ
5 и са вкусили, колко е добро Божието слово, още са вкусили и от великите дела, които въвеждат бъдещия век,
6 А СА ОТПАДНАЛИ, невъзможно е да се обновят пак и доведат до покаяние, ДОКАТО РАЗПЪВАТ ВТОРИ ПЪТ В СЕБЕ СИ БОЖИЯ СИН И ГО ОПОЗОРЯВАТ.


Евреи 10:26 Защото, АКО СЪГРЕШАВАМЕ САМОВОЛНО, СЛЕД КАТО сме ПОЗНАЛИ ИСТИНАТА, не остава вече жертва за грехове,
27 но едно СТРАШНО ОЧАКВАНЕ НА СЪД и едно ОГНЕНО НЕГОДУВАНЕ, което ще ИЗПОЯДЕ ПРОТИВНИЦИТЕ.




Най-големият ни проблем Е грехът!!!
Поради него Бог изгони Адам и Ева от Едем, поради него и цялото създание беше също проклето, поради него Бог унищожи почти всичко живо на земята с потоп! И пак поради грях Бог ще излее гнева и наказанието Си над земните жители!

Откъде изобщо ѝ хрумна това безумие да каже, че грехът не бил най-големият ни проблем?



Лъжа №2

"И да, Бог се ядосва на греха, но Бог не е ядосан на грешниците." (2:45-2:50)

ГЛУПОСТИ!!!
Който си чете Библията НЯМА НАЧИН да твърди такова нещо. На толково много места в Словото се казва, че Бог се гневи на грешниците! Грехът не е някаква отделена от хората субстанция. Не съществува такова нещо, като безлично зло, или безличен грях, че Бог да му се ядосва само на него, а не на този, който го е извършил и този грях да да бъде наказан извън личността, която го е извършила! Той се проявява САМО чрез личности. И личностите са тези, които съгрешавайки, си навличат Божия гняв и наказание.

То е все едно детето ти да набие друго дете, ей така, просто защото може и ти да се ядосаш на боя, а не на детето си! И да накажеш боя, а не детето!

Или може би, както някой дървен философ би казал, че трябва да се ядосаш на агресивността на детето, която е резултат от първородния грях, който пък е резултат от измамата на дявола и така да се ядосаш в крайна сметка на Адам и Ева и на дявола...
Хайде да накжи  Адам и Ева и дявола тогава за това, което детето ти е сторило!

Абсурди!

В Исус, на кръста не беше наказан "Грехът" по принцип, а Той, Исус, в тяло на човек, в човешка плът, пое Божия гняв и наказанието, което трябваше да падне върху нас, човеците, за нашите конкретни, човешки грехове.
Казва се "ОСЪДИ ГРЕХА В ПЛЪТТА". 
Не извън плътта!



Ето няколко от най-директните текстове за това, че Бог се гневи на грешниците:
Псалми 7:11
Бог е праведен съдия, Да! БОГ Който СЕ ГНЕВИ ВСЕКИ ДЕН НА НЕЧЕСТИВИЯ.


Псалми 85:5
Винаги ли ще бъдеш РАЗГНЕВЕН НА НАС? Ще продължаваш ли ДА СЕ ГНЕВИШ ИЗ РОД В РОД?


Наум 1:2
Господ е ревнив Бог, Който отплаща; Господ ВЪЗДАВА и СЕ ГНЕВИ; Господ отдава ВЪЗМЕЗДИЕ НА ПРОТИВНИЦИТЕ СИ, И ПАЗИ ГНЯВ ЗА ВРАГОВЕТЕ СИ.


Римляни 2: 
4 Или ПРЕЗИРАШ НЕГОВАТА богата БЛАГОСТ, ТЪРПЕЛИВОСТ и ДЪЛГОТЪРПЕНИЕ, без да знаеш, че Божията благост е назначена да те води към покаяние?
5 а с упорството си и непокаяното си сърце ТРУПАШ НА СЕБЕ СИ ГНЯВ ЗА ДЕНЯ НА ГНЕВА, когато ще се открие праведната съдба от Бога,
6 Който ще въздаде на всеки според делата му:
7 вечен живот на тия, които с постоянство в добри дела търсят слава, почест и безсмъртие;
8 а пък ГНЯВ И НЕГОДУВАНИЕ НА ОНИЯ, които са твърдоглави и не се покоряват на истината, а се покоряват на неправдата;


Ефесяни 5: 
5 Защото добре знаете това, че никой блудник, или нечист, или сребролюбец, (който е идолопоклонник), няма наследство в царството на Христа и Бога.
6 НИКОЙ ДА НЕ ВИ МАМИ С ПРАЗНИ ДУМИ; понеже поради тия неща ИДЕ БОЖИЯТ ГНЯВ ВЪРХУ СИНОВЕТЕ НА НЕПОКОРСТВОТО.


Ще позволявате ли още да ви мами Джойс Майер, че Бог не се гневял на грешниците? Дори след като сте видели директното предупреждение на Павел за такива, като нея, които мамят?




Лъжа №3 –

"Причината Бог да се гневи на греха е заради това, което ни причинява, а не че ние причиняваме нещо на Бог (2:57:3:03)

Е, от това, направо ми кипна чайникът!
Големи майстори на лъжата са ВСИЧКИ от лъжедвижението "Слово на вяра". Винаги успяват да извъртят нещата така, че да става въпрос за ЧОВЕКА, за индивида, за нас, хората! Цялата грижа на Бога е за нас! На Него какво Му е, като грешим – нищо не може да Го накара да ни се разгневи, тооолкова много ни обича!
Наистина ли???
Ами да си грешим спокойно тогава! Да си живеем както ни харесва!


Когато грешим не причиняваме нищо на Бог??? Особено, след като е пратил Сина Си, любимия, единородния да бъде унижаван, бит, заплюван, разпнат и УБИТ, след като е била проляна Неговата скъпоценна кръв, след като Гое натоварил с нашите грехове – Него, който не е знаел грях, след като Го е смазал в гнева Си с наказанието, което се падаше на нас??? Особено, след като сме узнали какво е струвало това на Исус, който се молеше с кървава пот на челото, ако може да Го отмине тази горчива чаша на Божия гняв! Какво е струвало на Бащиното сърце на Отец, който смаза Собствения Си Син, заради нас!  След като сме оскърбили Духа на благодатта, който е бил даден вътре в нас, за да ни дава сила да НЕ грешим???

И знаейки всичко това, да си мислим, че на Бог не Му става нищо от това, че чрез греховете си потъпкваме Божия Син, че считаме за просто нещо пролятата при завета кръв, че оскърбяваме Духа на Благодатта?
Само се тревожи какво греховете щели да предизвикат в нас???

Евреи 2: 
28 Някой, който е престъпил Моисеевия закон, умира БЕЗПОЩАДНО при думата на двама или трима свидетели;
29 тогава КОЛКО ПО-ТЕЖКО НАКАЗАНИЕ, мислите, ще заслужи оня, КОЙТО Е ПОТЪПКАЛ БОЖИЯ СИН, и е СЧЕЛ ЗА ПРОСТО НЕЩО проляната при завета КРЪВ, с която е осветен, и е ОСКЪРБИЛ ДУХА на благодатта?
30 Защото познаваме Този, Който е рекъл: "На Мене принадлежи възмездието, Аз ще сторя въздаяние"; и пак: "ГОСПОД ЩЕ СЪДИ ЛЮДЕТЕ СИ".




Не гледах по-нататък. Повдига ми се от лъжите ѝ.

Знам, че има мои близки приятели, които я почитат, както хиндуистите почитат кравите – дори да виждат как с*рат на улицата, пред очите им, пак ги боготворят.
Та и те така прибавят скръб на белите ми коси.
"Ама тя много ми помага!"
За какво ви помага? Да се чувствате добре в греха си? Да запушите устата на съвестта си? Да не се притеснявате от егото си?
За тези неща – вярвам, че ви помага.
Но да ви води към познаване на Христос – напротив, с поученията си води хората ДАЛЕЧ от Христос. Поне от Този Христос, за Когото пише в Библията. Иначе може да ви се струва, че ви води към някакъв христос, но той не е истинският. Друг е! Както е друг и богът, за когото говори и както е друго евангелието, което проповядва – евангелието на просперитета...
Но докато се сипят лъжи към Божиите хора и се представят за Божия истина, аз ще продължавам да "стрелям" с Божията истина, със стрели от Божието Слово по тези "свещени крави", колкото и да ми се гневите. И ще  назовавам екскрементите им с истинското им име – лъжи.


По-добре да се гневите на мене сега, но да се замислите и да сравните това, което казва с Божието Слово, отколкото Бог да ви се разгневи в деня на гнева.


И сега, преди да изсипете лични нападки, обиди и празни обвинения, както обикновено, когато засегна лъжите на нечий идол, МОЛЯ ВИ, разсъдете върху това, което написах по-горе и върху доказателствата от Словото. Вижте ПЪРВО, дали казвам истината.
Дали съдя личността на Джойс Майер, или това, което казва?
Съжалявам, но не мога да се извня на феновете и поклонниците ѝ за това, което виждам че прави – твърди неща, които не са верни. Тоест – лъжи!
И те не са верни не по мое мнение, а според Словото на Живия Бог.
За тези, които няма да разберат, или ще пропуснат това:
Когато се сравнят нейните три твърдения с това, което казва Божието  Слово, Библията, става недвусмислено и крайно ясно, че нейните твърдения ПРОТИВОРЕЧАТ на това, което твърди Библията. Не само  буквално и в текст и в смисъл, но и в ДУХ.
И това не са някакви безибидни лъжи – те засягат същността на изкупителното дело на Христос. Самата му сърцевина. Учат хората да блудстват с греха.

Откровение 2: 
20 Но имам против тебе това, че търпиш жената Езавел, която нарича себе си пророчица и която УЧИ И ПРИЛЪГВА МОИТЕ СЛУГИ ДА БЛУДСТВАТ и да ядат идоложертвено.
21 И дадох й време да се покае, но не иска да се покае от блудството си.
22 Ето, Аз скоро ще я тръшна на болно легло: и ЩЕ ТУРЯ В ГОЛЯМА СКРЪБ ония, КОИТО ПРЕЛЮБОДЕЙСТВАТ С НЕЯ, АКО НЕ СЕ  ПОКАЯТ от нейните с тях дела.



Ще отговоря на коментари САМО на хора, които се опитат да опровергаят, чрез Божието Слово моите твърдения.


Коментари с лични нападки, обиди и празни обвинения ще изтривам. Не заради себе си, а заради тези, които ги пишат. Да не се излагат с невежеството си за Божието Слово.


Защото който познава Словото и Бог, НЯМА НАЧИН да се съгласи с глупостите, които говори тук Джойс Майер.
Няма да сложа, линк към "проповедта" ѝ. Който иска да я чуе, да я намери с търсачка. Нямам намерение да участвам в разпространението на лъжеучения.


Възможно е след като ви е отровила вече с тези три лъжи да каже някоя и друга истина – иначе никой не би я слушал.


Но отровата си е отрова. Колкото и чиста вода да сипваш в чашата с три капки отрова, който пие от тази чаша пак ще бъде отровен.

Ядосан ли е Бог на Джойс Майер?
И ето какво пише Петър за такива:

2 Петрово 2:1 Но имало е лъжливи пророци между людете, КАКТО И МЕЖДУ ВАС ЩЕ ИМА ЛЪЖЛИВИ УЧИТЕЛИ, които ще въведат ТАЙНО ГИБЕЛНИ ЕРЕСИ, като се отричат даже от Господаря, Който ги е купил, та ще навлекат на себе си бърза погибел.
2 И мнозина ще последват техните похотливи дела, поради които човеци пътят на истината ще се похули.
3 ОТ ЛАКОМСТВО ЩЕ ВИ МАМЯТ С ПРИСТОРЕНИ ДУМИ; но тяхната присъда, отдавна приготвена, не се забавя, и тяхното погубление не дреме.
4 Защото, ако Бог не пощади и ангели, когато съгрешиха, но ги хвърли в мрака на най-дълбоките ровове, и ги предаде да бъдат вардени за съд;
5 и ако не пощади стария свят, но опази с още седем души Ноя, проповедника на правдата, когато нанесе потоп върху нечестивия свят;
6 тъй също, ако Той осъди на разорение содомските и гоморските градове и ги обърна на пепел, и ги постави за пример на ония, които щяха да вършат нечестие,...12 Тия, обаче, КАТО ЖИВОТНИ БЕЗ РАЗУМ, естествено родени, за да бъдат ловени и изтребвани, хулят за неща, които не знаят, и ЩЕ ПОГИНАТ В СВОЯ РАЗВРАТ, 13 наближаващи да получат заплатата на неправдата - люде, които СЧИТАТ ЗА УДОВОЛСТВИЕ ДА РАЗКОШЕСТВАТ денем. Те са петна и позор; НАСЛАЖДАВАТ СЕ С ПРИМАМКИТЕ СИ, когато са на угощение при вас;
14 очите им са пълни с блудство и с непрестанен грях; ПОДМАМВАТ НЕУТВЪРДЕНИ ДУШИ; сърцето им е НАУЧЕНО НА ЛАКОМСТВО; те са предадени на проклетия;
15 оставиха правия път и се заблудиха, като последваха пътя на Валаама Веоров, КОЙТО ОБИКНА ЗАПЛАТАТА НА НЕПРАВДАТА,
16 но биде изобличен за своето беззаконие, когато ням осел проговори с човешки глас и възпря лудостта на пророка.
17 Те са БЕЗВОДНИ КЛАДЕНЦИ, мъгли тласкани от буря, за които е запазена мрачна тъмнина [до века].
18 Защото, като ГОВОРЯТ С НАДУТО ПРАЗНОСЛОВИЕ, те с разтленността ПОДМАМВАТ В ПЛЪТСКИТЕ СИ СТРАСТИ ония, КОИТО ЕДВАМ ИЗБЯГВАТ ЖИВЕЕЯИТЕ В ЗАБЛУДА.
19 ОБЕЩАВАТ ИМ СВОБОДА, а ТЕ САМИ СА РОБИ НА РАЗВРАТА; защото от каквото е победен някой, на това и роб става.
20 Понеже, ако, след като са избягали от светските мръсотии чрез познаването на Господа и Спасителя Исуса Христа, те пак са се сплели в тях и ОСТАВАТ ПОБЕДЕНИ, то последното им състояние е СТАНАО ПО-ЛОШО от първото.
21 Понеже по-добре би било за тях ДА НЕ БЯХА ПОЗНАЛИ ПЪТП НА ПРАВДАТА, отколкото след като са го познали, да се отвърнат от предадената на тях света заповед.
22 С тях се е случило това, което казва истинската пословица: Псето се ВЪРНА НА БЪЛВОЧА СИ, и: Окъпаната свиня СЕ ВЪРНА да се валя В ТИНЯТА.


Ето, този текст го казва направо, без заобикалки – тези хора не само следват пътя на Валаам, който обикна заплатата на неправдата, но и ви подлъгва към същата неправда.


Запомнете, милички, богатите НЕ СЛЕДВАТ Исус! Колкото е възможно камила да мине през ухо на игла, толкова ще е възможно и богат да влезе в Божието Царство. (Исус Христос)
Не ходете след тях, те ще ви заведат някъде, но няма да е в Божието Царство!

Следвайте Исус Христос, дори ако трябва да се отречете от всичко, що имате (Лука 14:33), дори ако трябва да намразите живота си (Йоан 12:25), да го загубите (Матей 10:39; Марк 8:35; Лука 9:24 и 17:33), ще си струва!

Матей 16:26
Понеже какво ще се ползува човек, ако спечели целия свят, а живота си изгуби? или какво ще даде човек в замяна на живота си?

Марк 8:36
Понеже какво се ползува човек като спечели целия свят, а изгуби живота си?



Не позволявайте НИКОЙ да ви мами! Става въпрос за вечния ви живот! Става въпрос за САМИЯ ГОСПОД БОГ!

Нима ще размените вечното, живо Слово на Бог срещу лъжи, от които се чувствате добре? Лъжи, които ви помагат да заглушите съвестта си? Лъжи, които ви казват, че е нормално да  обичате себе си, да имате добро самоуважение, да имате своя най-добър живот сега?






О, Господи...
Моля Те...
Дай любов на Твоите хора към Твоето Слово, че да не бъдат завличани от всеки вятър на учение...

Моля Те, Господи...
Моля Те, дай разпознаване на Твоите хора...

Моля Те, Господи...
Помогни на Твоите хора да осъзнаят ОПАСНОСТТА от тези лъжи.

1 коментар: