четвъртък, 25 декември 2014 г.

ТВОРЕЦЪТ И ИМИТАТОРЪТ


За нас, вярващите, е абсолютно явно, ясно и несъмнено Кой е Творецът на Небето, земята, морето и всичко, което е в тях.
Има само един Творец!

ИМИТАТОРЪТ

Но има и имитатор. Този имитатор имаше висока позиция пред Бога. Той е едно от трите Небесни същества, назовани по име, чиято функция ни е разкрита в Словото.
Ангел Гавриил, например, беше изпращан с най-важните Слова от Бога към конкретни хора – Даниил, Захария, Мария. Дори има част от Словото, в Даниил, написана от негово име.
За архангел Михаил знаем, че е войнстващ изпълнител на Божиите заповеди – включително и при отговор на молитвите на хората. (Даниил 10:13)
А за Сина на деницата четем, че е херувим, създаден заедно с тъпанчета и свирки, направени за него, че  има псалтири, че е обитавал Божия хълм, че е бил обсипан със скъпоценни камъни и е засенявал. От всичко, записано в Исая 14 и Езекиел 28, можем да придобием представата, че функцията му е била да води поклонението към Бога от самото обиталище не Божията Слава, отразяващ, чрез скъпоценните камъни, с които е бил обсипан, красотата и великолепието на Бога.
Докато ... в сърцето му се появи беззаконие:
Исая 14:13 А ти думаше в сърцето си: Ще ВЪЗляза на небесата, Ще ВЪЗвиша престола си НАД Божиите звезди, И ще седна на планината на събраните богове към най-крайните страни на север, 14 Ще ВЪЗляза НАД висотата на облаците, ЩЕ БЪДА ПОДОБЕН НА ВСЕВИШНИЯ.




ЖЕЛАНИЕТО НА ИМИТАТОРА

Ето какво му е съкровеното желание на Сатана – да бъде ПОДОБЕН, да имитира Бога, ДА СЕ ПРАВИ НА БОГ.
Е, не му се получи – беше изстрелян като светкавица надолу, към земята. (Лука 10:18)
Небето не остана без водачи на поклонението към Бога – около трона вече няма само един, там летят серафими и други херувими и денонощно хвалят и славят Бога.

А за земята, Бог сътвори човешките същества, заедно с музикални инструменти, монтирани вътре в тях, за да могат да Го хвалят. Така че и на земята службата му беше дадена на други.
Представяте ли си? Някакви нищожни същества от глина! О, не! На Небето се беше провалил, но ако успее да измами хората, може в крайна сметка да получи така желаното издигане нависоко и поклонение, подобно на поклонението на Всевишния.
И в Откровение 13:3б,4 виждаме, че това му желание се сбъдва:
"...и цялата земя учудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра;"

Но дотогава, основната му цел е все повече и повече да отклонява хората от поклонение към Бога.

ПОКЛОНЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА КЪМ БОГА


Четейки Битие , ние разбираме, че след Едемската градина, въпреки грехопадението, хората са продължили да благодарят и да се покланят на Бога. Нещо повече – те са комуникирали директно с Бога. Това, че са изгубили първоначалните си привилегии, по собствена вина и с малко помощ от сатана, не е заличило от съзнанието им, че Бог все пак, продължава да е Бог и техен Създател и че тяхното съществуване тотално зависи от Него – живеят на земя, сътворена от Бога и собственост на Бога; Тази земя произвежда блага по Божия заповед; Обитават в тела, сътворени от Бога, чрез които с Божията помощ придобиват други хора, като тях.
С други думи, хората са имали пълното съзнание Кой е Бог, какво е направил и какво продължава да прави за тях. И това е продължило, макар и в част от обществото, дори след потопа -- все пак дядото на Сим се е родил преди Адам да умре.
След потопа, обаче, продължителността на живота рязко намалява и устното предание започва да страда от синдрома "развален телефон".
Това е действителната причина Библейският разказ за Сътворението да има бледи, видоизменени копия в културите на езическите народи, а не обратното – че Библейският разказ бил копие на езическите митове и легенди.  Разказът, който се е предавал устно от хора, оставали все по-далече от оригиналния източник със всяко изминало поколение не може да сравни с разказа, продиктуван на Мойсей директно от Самия Източник, от самия Творец, от Този, който в действителност, е бил не просто очевидец, но и главно действащо лице на Сътворението.
Така че, ако чуете някакъв Цайтгайст (някои неправилно го изговарят Зайтгейст, обаче думата е от немски произход и означава буквално духът на времето) да ви мами, че приказките и митовете на древните народи повлияли на Библейския разказ, само защото били записани върху нещо материално по-рано от Библията – не вярвайте!
Критерият за Истина е Божието Слово, а не човешките мнения. Колкото и логични и мъдри да изглеждат в собствените им очи.

Същото е и с поклонението към Бога.
Първото жертвоприношение за грях, беше извършено от самия Бог, когато облече Адам и Ева в кожи от животни – така Бог им показа, че заплатата за греха е смърт и то с проливане на кръв.
Първите благодарствени приноси, описани в Словото са на Каин и Авел, но най-вероятно са били научени на това от родителите си.

После в Словото виждаме Ной да жертва животни на олтар, издигнат на Бога след потопа. И този олтар беше точно на високо място – на планината, на която беше заседнал ковчегът:
Битие 8:"18 Ной излезе, и с него синовете му, жена му и снахите му; 19 излязоха от ковчега и всичките животни, всичките птици, всичко, що се движи по земята, според родовете си. 20 И Ной издигна олтар на Господа; и взе от всяко чисто животно и от всяка чиста птица, та ги принесе за всеизгаряния на олтара;"

От около 2000 години насам, вече е известен смисълът на жертвоприношението – то беше символ, нагледен пример за това, което щеше Бог да направи, за да примири хората със Себе Си.

Изобщо, първоначалният произход на поклонението Е КЪМ БОГА. 

Първото поклонение е към Бога – на Небето и на земята.


Всички останали измислени поклонения, на още по-измислени богове са бледи имитации на Истинското поклонение към истинския Бог.
Езическите поклонения в същността си не са възникнали по по-различен начин от желанието на сатана да ни отклони от поклонение към Бога.
Затова те наподобяват поклонението към Истинския Бог по атрибути, но им е сменен смисълът, обектът на поклонение и някои са отишли в крайностите на сататнинската омраза към човечеството.

Сега! Нека размислим!
Кой е истинският Творец и кой е имитаторът?
Всички езически поклонениея са всъщност, изменено поклонение на Истиснския Бог – а не обратното!
Не са те, които предшестват поклонените към Бога, а е точно обратното!

Всичко, което знае за поклонение към Божество, Сатана го знае от службата си при Бога. Той не може да измисли нищо по-добро, а да е по-различно – не иска.

Не сме ние, които имитираме поклонение на измислени, несъществуващи богове, а тези древни поклонения са били имитация на поклонението към истинския Бог!



Така че, ако някой се опита да ви измами, че не бива да се покланяте на Бога в определен ден, или на определено място, или защото езичници се покланяли по подобен начин, като вас, НЕ ВЯРВАЙТЕ!

Ако се покланяте на истинския, живия Бог в Дух и Истина, нямат значение нито мястото, нито времето, нито дали коленичите, нито дали пеете, или говорите!

Ние се покланяме на Бога и това е угодно на Него.
Когато НЕ СЕ покланяме на Бога, по каквато и да е причина – тогава играем по свирката на сатана, чиято цел е да ни отклони от нашето поклонение към Бога.


Йоан 4:21 ...иде час, когато нито само в тоя хълм, нито в Ерусалим ще се покланяте на Отца.  
22 Вие се покланяте на онова, което не знаете; ние се покланяме на онова, което знаем; защото спасението е от юдеите.     23 Но иде час, и сега е, когато истинските поклонници ще се покланят на Отца с дух и истина; защото такива иска Отец да бъдат поклонниците Му.  
24 Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят.

 

 

ТВОРЕЦЪТ

Битие 1:
1 В начало Бог създаде небето и земята.  
2 А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата.  
3 И Бог каза: Да бъде светлина. И стана светлина.
...

Бог каза... и стана!

Има ли нещо, което може да устои на Словото на Бога?
Той изговаря и от нищото се появява СВЕТЛИНАТА!
Дори преди да изговори слънцето, луната и звездите в съществуване, преди да им даде функция на светила, БОГ създаде СУБСТАНЦИЯТА СВЕТЛИНА!

"4 И Бог видя, че светлината беше добро; и Бог раздели светлината от тъмнината."

Бог, който самият е СВЕТЛИНА, самият е източник на светлина (Откровение 22:5), създаде светлина в новата вселена и я раздели от тъмнината. Когато хората бяха с Бога, те имаха светлина, обитаваха в Светлината. Когато хората се отделиха от Бога, потънаха в мрак...
Слепи, глухи и сакати щяха да се лутат и препъват, ако Бог не им изпращаше лъчи светлина -- своите пророци, за да ги води към СВЕТЛИНАТА, която беше приготвил за тях във времето, което беше определил и за което ги беше уведомил, че ще настъпи! Бог нямаше да ни остави в мрак, щеше да ни изпрати истинската Светлина, тази, която ни осветява отвътре и озарява всичко, около нас!

 Йоан 1:1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.  
2 То в начало беше у Бога.  
3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.  
4 В Него бе животът и животът бе светлина на човеците.  
5 И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана.  
...  
9 Истинската светлина, която осветлява всеки човек, идеше на света.

Умиращата звезда "слънце" не беше в състояние да разкъса мрака, в който тънеха човешките души, но СЛЪНЦЕТО НА ПРАВДАТА изгряваше с изцеление в крилете Си и То беше "Истинската светлина, която осветлява всеки човек".

Нашият ТВОРЕЦ Е БОГ!

Той сътвори всичко чрез Словото Си!

Смисълът на това Бог, Творецът да даде Словото Си на хората е да познаят, че Той е БОГ!

Смисълът на това, хората да осъзнаят, че имат БОГ е да Му се покланят!

Смисълът на това, БОГ да има Негови хора на земята е те да Му се покланят!


ЖЕЛАНИЕТО НА ТВОРЕЦА

Откровение 21:
2 Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си.    
 3 И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях.
Желанието на Бога е да се върнем към Него, към Светлината, Той да е отново наш Бог и ние да сме Негови хора!

Това Си желание Бог декларира многократно в Словото Си:

Изход 6:7; 
Левит 26:12; 
Еремия -- 7:23; 11:4; 24:7; 30:22; 31:33; 
Езекиил -- 11:20; 14:11; 36:28; 37:23; 37:27; 
Осия 2:23; 
Захария -- 8:8; 13:7; 
2 Коринтяни 6:16; 
Евреи 8:10
Защото, ето заветът, който ще направя с Израилевия дом След ония дни, казва Господ: Ще положа законите Си в ума им И ще ги напиша в сърцата им; Аз ще бъда техен Бог, И те ще бъдат мои люде;

И не само декларира, но и осигури изпълнението му, като изпрати Сина Си да стане човек, за могат човеците да станат Негови синове.




В една вселена, тънеща в мрак, Бог въведе СВЕТЛИНАТА и всички ангели се поклониха!


Над една вселена, тънеща в мрак, изгря СЛЪНЦЕТО НА ПРАВДАТА, с изцеление в крилете Си.

От тогава, тази вселена се промени. 
От тогава, за тази вселена настъпи ново летоброене. 
От тогава в тази вселена започна да се установява Царството на Сина! 


Ако ти си преселен от царството на тъмнината в Царството на Сина, ти знаеш на КОГО, ЗАЩО И КАК се покланяш.
Ти познаваш твоя Бог, ти знаеш, своя Цар!
Ти знаеш, че няма други богове, освен НЕГО!

И нищо и никой не може да те спре, да ти попречи, да възпрепятства, да засенчи, да оскверни, да отмени твоето поклонение на твоя БОГ-ТВОРЕЦ

Всеки опит да се попречи на Божиите хора да се покланят на техния Бог не е от Бога, защото желанието на сатана е да ни отклони от това.




Боли ме, когато вярващите се хващат на толкова плитко скроените лъжи на сатана и отказват да се покланят на своя Бог по една, или друга причина.

Дяволът не може да ни накара по никакъв начин да му се поклоним -- нито съзнателно, нито несъзнателно, но може да ни спре да се покланяме на нашия БОГ, ако му позволим, ако повярваме на лъжите му.








НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ ДА ПРАЗНУВАТЕ И ДА СЕ ПОКЛАНЯТЕ НА БОГА!!!





БОГ Е СИЛНИЯТ, МОГЪЩИЯТ, СЛАВНИЯТ!





АКО БОЖИЯТ ДУХ Е В СЪРЦЕТО ВИ, 

АКО ХРИСТОС ВИ Е ОСВОБОДИЛ, 
ВИЕ СЕ ПОКЛАНЯТЕ НА БОГА В ДУХ И ИСТИНА!

Никакво място, никакво време не могат да повлияят на вашето поклонение!!!

Моля ви, не поставяйте имитатора над ТВОРЕЦА!


Няма коментари:

Публикуване на коментар