неделя, 18 август 2013 г.

МАТРИЦАТА

„Как можеш да разбереш дали сънуваш, или не, ако никога не се събуждаш?”
Нормален християнски живот на номинален християнин – посещение на неделни служби, участие в църковни мероприятия, битие, различни проблеми, борба за хляба, или за тортата и такива подобни.
Нормален християнски живот на служител-християнин – подготовка на неделни богослужения, организиране на църковни мероприятия, битие, различни проблеми, борба за хляба, или за тортата и такива подобни.
Има от време на време сътресения, които изкарват от нас вика: „Гсподи, защо на мен? Аз всичко си изпълнявам, ходя на/водя служби, давам десятък, дарение, чета Словото Ти, моля се по … часа/минути на ден, благовествам/кръщавам в Твое име, защо на мен, Господи?” И ни се струва,че Бог не отговаря…
А дали задаваме точния въпрос? Дали не трябва да кажем: „Добре, Господи, разбрах, че нещо съм пропуснал/а, какво е то?” – „… … … АЗ СЪМ!!!…”
В днешната безбожна култура, хората отдавна не знаят какво означава БОГ, как да Му се покланят и защо трябва да се страхуват от Него. А за християните Той е, в повечето случаи, приятелчето от Горния Етаж…, на когото можем да позвъним при всяка нужда. Покланяме Му се и си мислим, че приятното, приповдигнато чувство по време на хвалението си е изпълнило целта.
Как да разберем дали сънуваме, дали сме в матрицата? Може би трябва да се попитаме какво означава да си извън матрицата. Във филма, извън матрицата беше мрачно, студено, виждаха се последиците от опустошителни разрушения, никой не отделяше голямо внимание на храната, беше пълно с неизвестност и опасности – разни машинки, подобни на медузи щъкаха насам натам и търсеха останали свободни хора, за да ги уловят и да ги вкарат отново в матрицата, или да ги пуснат за рециклиране, за храна на служещите, като източници на енергия (батерии), поставени в дълбока кома милиони и милиарди човеци…
Как да разберем дали сънуваме? 
„Матрицата е компютърна програма, която е свързана с нервната система на хората-батерии. Не можеш да разбереш матрицата от обяснение, трябва сам да видиш.”

Ако усещаш, разтърсване, разбъркване на душата ти от Святия Дух, това означава, че Бог ти дава избор – да се събудиш, или да си останеш в комфорта и удобството на матрицата; религията, или водителството на Святия Дух, да служиш за 10 сребърника и риза на Михей, та дори и на цялото племе на Дан, или да служиш на Живия БОГ; да спечелиш живота си, или да го изгубиш; да следваш тези, които ти предлагат същото, което иска душата ти, или да следваш ИСУС; да си ходиш необременен, или да си вдигнеш кръста… – синьото, или червеното хапче…
Бъди уверен, обаче, че ще ти се отворят очите и това, което ще видиш няма да е много приятно. Ще бъдеш преследван, гонен, обиждан, набеждаван, клеветен, все неща, които Исус обеща, че ще имаме, ако Го следваме. Ще бъдеш подрязван, орязван, очистван, ще те боли. Но нищо не може да се сравни с невероятната привилегия да стоиш в краката Му и да се учиш директно от Него; да четеш Писанията заедно с Автора им; да бъдеш като лодка с опънато платно от Святия Вятър; да се сгушваш под Крилото Му; да Му се покланяш отвъд текста и мелодията, с цялата си същност, в невероятното присъствие на най-прекрасната личност във вселената…ИСУС ХРИСТОС.
Ако се чувстваш удобно така както си, никой не те безпокои, може би времето ти да се събудиш от комата все още не е дошло, или просто, тези, чиято задача е била да се застъпват за твоето събуждане, още не са се покорили. Така или иначе, ако си Негов, Бог няма да те остави да спиш още дълго. Той вече започна да разтърсва…хора, съдби, политика, икономика, природа, климат, началства, власти, животи, ЦЕЛИЯ СВЯТ…

Няма коментари:

Публикуване на коментар