вторник, 27 август 2013 г.

АЗ СЪМ ГОСПОД !!!

 

Според богословите, ако едно нещо се повтаря много пъти в Словото, това означава, че Бог иска да ни привлече вниманието на него. Само от любопитство, започнах да броя колко пъти се среща фразата "Аз Съм Господ" Стигнах до 89, а имах още страници в търсачката и се отказах. Бог наистина иска да ни привлече вниманието на това! Същото е и с фразата "За да познаете (-ят), че Аз Съм Господ!" Бог наистина иска да ПОЗНАЕМ, че ТОЙ Е ГОСПОД! ТОЙ Е ГОСПОДАРЯТ НА ВСИЧКО И ВСИЧКИ!

Мисля си колко сме жалки в Божиите очи, като си измисляме доктринки, в съзвучие с егоистичната си натура и със съвременния хуманизъм, според които на практика излиза, че НИЕ сме господ и единствения смисъл на Божието съществуване е да ни служи... 

Предлагам един тест – кажете на някого (християнин), че Бог прави всичко за Своята Си Слава и ще разберете дали този "християнин" е новороден или не, според реакцията. 

Странно, как не можем да приемем, че Бог е Суверен, че прави всичко, според Своето намерение, поставя за цар, кого поиска, сваля, кого поиска,  но смятаме абсолютно нормален нашия  егоизъм (нашите права, нашите цели, нашите желания, дори нашите прищевки) и искаме Бог да благославя нашите неща. 

Моето обяснение е, че сме прекалено "заквасени" с кваса на хуманизма и си мислим, от човешка гледна точка, че състоянието на неповярвалите хора в света е нормално и едва ли не правим услуга на Бога, като решим да минем на Негова страна. Ето защо си мислим, че заслужаваме да ни благославя, да ни измъква от кашите, които сами си забъркваме, да ни дундурка, като бебета и накрая да ни постави внимателно, за да не ни събуди да живеем в красивите небесни обиталища. 

Знаете ли – Бог изглежда, че прави всичко това за нас. Но това ни кара да продължаваме да се самозаблуждаваме, защото отношението на нашите сърца е абсолютно погрешно!

Нормалното ни състояние преди новорождението е бунтовни престъпници, които са ограбили своя Създател и Своя Изкупител от Славата Му! Славата, с която Той ни увенча в едемската градина, а ние я счетохме за нищо и хвърлихме на сатана, защото си мислехме, че можем да имаме Неговата Слава без Него! Не съм сигурна, че осъзнаваме колко много сме заприличали на един измамник, който също си мислеше, че заслужава Неговата Слава

без Него...

Ако само можехме да видим нещата от Божията гледна точка…
Щяхме да сме безкрайно облекчени и щастливи, че Бог не ни дава това, което заслужаваме и щяхме да сме безкрайно признателни, благодарни и предани за това, което Той ни даде в Исус Христос и продължава да ни дава, въпреки, че не заслужаваме. А може би щяхме да решим да Го послушаме, че който иска да запази живота си, ще го загуби, а който изгуби живота си, ще го спечели…

Господи, моля Те, само Ти можеш да пробиеш каменната обвивка на сърцата ни, моля Те, покажи ни истинското състояние...

Няма коментари:

Публикуване на коментар