понеделник, 19 август 2013 г.

ПОЗНАВАМЕ ЛИ БОГ?


  • „А това е вечен живот, да познаят Тебе, единия истинен Бог, и Исуса Христа, Когото си изпратил.” Йоан 17:3
    Познаваме ли наистина Бог? Не просто да знаем за Него от Словото, от теолозите, от делата Му, от творението Му – преживяваме ли Бог, Той ежедневна реалност ли е в нашия живот? Усещаме ли, че сме в Христос и Той в нас – великата тайна. Покоряваме ли Му се като на ГОСПОДАР, покланяме ли Му се както подобава на БОГ, Усещаме ли Бащината Му любов не само в благословенията, но и в изпитанията?


    Някои казват, че има два вида опитност с Бога – едната е банкетната, радостна, еуфорична, изпълнена с щастие – среща с ЛЮБОВТА НА БОГА. Другата е в Тронната зала, подобна на тази, каквато имаха Исая, Езекиил, и Йоан – среща със СВЯТОСТТА НА БОГА.
    Мислиш ли, че ако си имал само банкетната опитност, познаваш Бога. Та дори и да си пролял малко сълзи веднъж, дваж...десетина пъти.


    Когато са проповядвали Петър, Павел, по-късно Джон Уесли, Джордж Уитфийлд, Джон Уесли Редхед, Чарлз Спърджън, Джонатан Едуардс, хората са били ужилвани в сърцата, изобличавани за греховете си от Святия Дух и са изпадали в дълбоко осъждение и покаяние, понякога в несвяст, което е водело до КОРЕННА ПРОМЯНА НА ЖИВОТА ИМ.
    Когато се срещнеш със святостта на БОГА, може да не видиш трона, но ще реагираш подонбо на Исая, Езекиил, Даниил и Йоан – ще паднеш по очи и ще мълвиш „Горко ми!!! А дори не покриваш прашинка от стандарта за Божий човек на тези мъже! Ще си погледнеш душата през Неговите очи, ще видиш помията и чернилката и ще издаваш неизговорими стенания от болка и мъка, ще ридаеш, неспособен да си поемеш въздух...
    „Господи, научи ме на пътищата на Твоите наредби!”, проплака Давид, осъзнавайки неспособността си да вижда така, както вижда Бог.
    „А това е вечен живот, да познаят Тебе, единия истинен Бог, и Исуса Христа, Когото си изпратил.” Йоан 17:3


    Познаваме ли наистина Христос? Имаме ли откровение от Бога какво преживя ТОЙ на кръста, какво означаваше за него, какво Му струваше, отвъд срама, унижението, физическата болка и агонията? Кое Му причини кървавата пот по челото, какво преживяваше, когато извика: „Илли, Илли, лама савахтани!”...


    Ако нямаш тези две откровения за Бога – за Неговата СВЯТОСТ и за КРЪСТА, казвам ти, братко, сестро, изпитай се дали изобщо си новороден...
    Моля те, не се задоволявай само с банкетната опитност, тя не е всичко, тя е само една част от познаването на Бог. Не се доверявай на други човеци за толкова важно нещо, като твоята вечна душа, питай ЛИЧНО БОГА, Той ти е дал достъп до престола на благодатта.
    Ако нямаш тези две основни откровения, падни по очи, МОЛЯ ТЕ и моли Господ да ти ги даде, защото това е ВЕЧНИЯ ТИ ЖИВОТ, да Го ПОЗНАВАШ...





Няма коментари:

Публикуване на коментар